Üzlet

Mikor kerül sor pótbefizetésre egy cég esetében?

Mikor kerül sor pótbefizetésre egy cég esetében?

Cégalapítás előtt áll, és szeretne minden fontos tudnivalóval tisztában lenni? Érdeklődik a cégalapítás feltételei iránt? Elektronikus cégalapítás útján könnyedén megvalósíthatja terveit, azonban fontos, hogy részletesen informálódjon, így a pótbefizetés esedékességéről is alaposan tájékozódjon.

A cégalapítás feltételeit betartva bármelyikünk hozhat létre saját céget, akár elektronikus cégalapítás során is. Többféle típusú társaság létrehozására van lehetőségünk. Egyéni igényeink szerint dönthetünk az egy-, vagy többszemélyes Kft. alapítása mellett. A társaság típusától függ, hogy pontosan mekkora összeg befizetésére van szükség a cégalapítás feltételei szerint. Ezt követően bármikor, legkésőbb egy éven belül sor kerülhet a többi rész befizetésére. A többszemélyes Kft. alapításakor a pénzbeli betétek felét, a fennmaradó tartozást pedig egy éven belül szükséges befizetni. Érdemes tisztában lennünk azokkal a tényezőkkel, amelyek nagymértékben befolyásolják társaságunk működését. Többek között figyelmet igényel a pótbefizetés. Ez a társaság részére teljesítendő szolgáltatás, amely fedezetet nyújt a társaság veszteségeire. A pótbefizetés elrendelése a taggyűlés hatásköre alá tartozik. A társasági szerződés tartalmazza a pótbefizetés elrendelését illető feljogosítást, azonban előfordulhat, hogy ez mégsem kerül feltüntetésre. Ilyenkor is szükségessé válhat a pótbefizetés, ezért módosításra kerülhet sor. A társasági határozat tartalmazza a pótbefizetéssel kapcsolatos információkat, így a kötelezést, a pontos összegeket, a teljesítés határidejét és módját. A lekötött tartalékok között kell a pótbefizetés összegét megjeleníteni. A pótbefizetés nem von maga után adózási következményt. Tulajdonosváltás, és egyéb változások esetén az előírásoknak megfelelően kell eljárnunk. Ha elektronikus cégalapítás mellett döntünk, akkor is számíthatunk segítségre. Érdemes minél jobban átgondolnunk, milyen módon lehetünk a leginkább eredményesek.

Idő- és költséghatékony megoldást kínálunk a CégalapításMost.hu Kft.-nél. Elektronikus cégalapítás, társasági szerződések módosítása, cégek megszüntetése és más ügyintézés esetén egyaránt rendelkezésére állunk. Részletesen informáljuk a pótbefizetéssel kapcsolatos tudnivalókról, valamint a könyvelés terén is számíthat a segítségünkre. Tájékozódjon a díjakról, és tudjon meg többet színvonalas szolgáltatásunkról a www.cegalapitasmost.hu weboldalunkon!

Járjon el egyszerűen, az előírásoknak megfelelően cége működtetése során! Tudjon meg mindent a pótbefizetésről és más tennivalókról! Vegye igénybe munkatársaink munkáját! Keressen bennünket a hétvégén is elérhető 06-70-217-5701-es telefonszámunkon, vagy írjon nekünk az info@cegalapitasmost.hu e-mail címünkre!