Energia

Könnyítettek a GINOP-4.1.3-19 vállalati napelemes pályázaton

Az energiaiparban jelenleg a napelem rendszerek egyre jobban kezdenek teret nyerni, hiszen évről-évre megfizethetőbb árakon vehetők igénybe a háztartások számára is, valamint számos állami támogatás igényelhető kis- és középvállalkozások számára. Ez utóbbiak, azaz az ipari napelemek számos célra használhatók, mert ideálisak többek között intézmények, raktárak, gyárterületek és mezőgazdasági létesítmények energiaigényeinek lefedésére is. Ráadásul a vállalatok pályázati támogatást is igényelhetnek a kivitelezéshez, ami jelentősen megkönnyítheti a beruházás költségeit. A nemrég bejelentett GINOP-4.1.3-19 pályázat sokak számára nem volt elérhető, de az utóbbi módosításoknak hála több cég is élhet a lehetőséggel.

GINOP-4.1.3-19 pályázat eddig csak a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén kerülhetett elhelyezésre, ami sok cég számára ellehetetlenítette a pályázást, de a legutóbbi módosítás szerint „az épülethez kötődő parkolók árnyékoló építményeinek és az autóbeállók tetőszerkezetén” elhelyezendő napelem rendszerek esetén is pályázhatunk, de a földi telepítés továbbra sem engedélyezett.

Fontos változtatás még a GINOP-4.1.3-19 pályázatban, hogy a műszaki-szakmai tartalom jelzése már sokkal rugalmasabb, de csak egyszer van lehetőségünk módosítani a már megadott adatokat. Az, hogy a napelemes rendszer elszámolható költsége nem haladja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítményére vetítetten a 200.000 Ft/kWp értéket, továbbra is a pályázat kikötései között maradt.

Amennyiben a legutóbbi módosításoknak hála már Ön is indulhat a GINOP-4.1.3-19 pályázaton, kérje ki egy olyan napelemes cég segítségét, ahol segítenek a pályázat teljes körű elkészítésében, a lehívási folyamatok menedzselésében, adminisztrációjában és utókövetésében, valamint természetesen a teljes körű napelemes kivitelezésben! A Gershoj Energia Kft. rövid időn belül áll vállalati ügyfelei rendelkezésére az ipari napelemek kivitelezésében és a GINOP-4.1.3-19 pályázat elkészítésében.

Ha szeretne többet megtudni cégünkről és a GINOP-4.1.3-19 pályázattal kapcsolatban, kérjük, látogasson el internetes oldalunkra a www.gershojenergia.com internetes oldalon, ahol minden információt megkaphat a vállalati napelemes rendszereinkről és pályázati segítségünkről. Bővebb információt a 06 30 894 6152-es telefonszámon és az info@gershojenergia.com e-mail címen tudunk biztosítani.