Energia

Hová telepíthetőek a napelemek?

Hová telepíthetőek a napelemek?

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a magáningatlanok és középületek energiaellátására a napelemek, ugyanis alkalmazásukkal jelentős összeget spórolhatnak meg a fogyasztásukon a háztartások, vállalkozások, közintézmények. Ahhoz, hogy ez teljesüljön, és az ingatlantulajdonosok valóban előnyökre tehessenek szert a napelemekkel, nem lehet az elhelyezésüket a véletlenre bízni, ugyanis ellenkező esetben nem fogják tudni betölteni a szerepüket, ráadásul még a ráfordított anyagi keret sem fog megtérülni.

Mindenek előtt a legfontosabb szempont a napelemek telepítésénél az ingatlan tájolása. Ha a szóban forgó tető 30-40 fok közötti dőlésszögű, és pontosan a déli irányba néz, akkor a hazai időjárásnak és klímának tökéletesen megfelel. A valóság az, hogy az ilyen paraméterekkel és tájolással rendelkező tetőszerkezet rendkívül ritka. A gyakorlati esetekben a dél-kelet és dél-nyugat közötti tájolás, és 20-50 fok közötti dőlésszög még tökéletes a napelem telepítésre. Az, hogy az adott esetben mennyi veszteséget jelent pontosan az ideálistól való eltérés, azt egy napelem kalkulátorral pontosan ki lehet számítani.

A másik gyakori probléma a napelemek telepítése során az árnyékolás. Ezt általában nagyon alábecsülik az emberek, pedig 10%-os, részleges árnyékolás a napelemeken akár 30-50%-os teljesítménycsökkenést is okozhat, vagyis legalább ennyivel kevesebb megtermelhető áramot jelent, így a napelemek nem tudják betölteni azt a szerepet, amit szánnánk nekik.

Ha további kérdései lennének a napelemek telepítésével kapcsolatban, keresse bizalommal az Alternatív Zöldenergia Kft.-t! Nálunk minden kérdésére választ kaphat, így a napelemek rendeltetésszerű használata garantált lesz! További információkat szolgáltatásainkról, illetve termékeinkről a weboldalunkon találhat, amelyet a www.zerovillanyszamla.hu címen érhet el. Kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 60-52-742-580-as számon, vagy írjon üzenetet az info@zerovillanyszamla.hu e-mail címre!