Üzletistart

A cégalapítás menetéről röviden

Sokan döntenek úgy, hogy üzleti ötletüket megvalósítják saját cégen keresztül, de legtöbben nincsenek tisztában a cégalapítás menetével. Nagyon fontos kérdés, hogy milyen cégformát válasszunk, valamint, hogy gond nélkül menjen végbe a cégalapítás. Ilyen esetben a leggyakoribb a közkereseti társaság (kft.), valamint a betéti társaság (bt.) alapítása. Előbbit akár egyedül is alapíthatunk, ám szükség van 3.000.000 forintnyi törzstőkére vagy apportra, bt. esetén nincs minimum tőkeelőírás, de szükség van legalább két főre, egy beltagra és egy kültagra.

cégalapítás menetének második lépése a szükséges adatlapok kitöltése, valamint a cégnév kiválasztása. Utóbbi esetén fontos, hogy könnyen megjegyezhető, tevékenységünkre utaló nevet válasszunk, amit előtte ellenőrizhetünk a cégjegyzékben. Következő lépésként megtörténik a szerződéskötés ügyvédi ellenjegyzéssel, valamint az illeték befizetése. A cégalapítás menetének utolsó lépéseként a cégbíróságra kerülnek az alapításhoz szükséges iratok, és megtörténik a cég bejegyzése a cégbíróságon 2-3 napon belül.

Amennyiben teljes körű segítséget keres a cégalapítás menetében, és tanácsadást, hogy pontosan melyik cégforma illik az Ön tevékenységéhez, vegyen igénybe egyszerű, online is elvégezhető cégalapítási szolgáltatást a CégalapításMost.hu Kft. segítségével! Az online cégalapítás menete ugyanis sokkal egyszerűbb és gördülékenyebb, ráadásul idővel és pénzzel is spórolhatunk, hiszen nincsen szükség utazásra, mint a személyes ügyintézésnél.

Emellett cégünk a cégalapítás menetének megkönnyítése mellett székhelyszolgáltatásokat is vállal ügyfeleinek, így nincsen szükség székhely fenntartására, továbbá a könyvelési feladatokat is ellátjuk Ön helyett, így valóban céges tevékenységére fókuszálhat, ami főleg a kezdeti szakaszban fontos, hogy fellendülhessen vállalkozása.

Ha teljes körű segítséget keres a cégalapítás menetének valamennyi lépésében, szeretne többet megtudni a különféle cégformák előnyeiről és hátrányairól, valamint székhelyszolgáltatásokat is igénybe venne, látogasson el a www.cegalapitasmost.hu internetes oldalra! Emellett várjuk jelentkezését a 06-70/217-5701-es telefonszámon és az info@cegalapitasmost.hu e-mail címen is, mindenben szívesen segítünk!